La lingüista M. Carme Junyent parla sobre la diversitat lingüística i el futur del català a Granollers

CNL del Vallès Oriental

Difusió

L'acte, organitzat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, amb la col·laboració de l'entitat EnRaonar, es va dur a terme a la sala d'actes Roca Umbert, plena de gom a gom.

Dijous a la tarda, un centenar de persones es van aplegar a la sala d'actes de la Biblioteca Roca Umbert per escoltar la conferència de M. Carme Junyent 'La diversitat lingüística i el futur del català'.

Pietat Sanjuán, directora del CNL del Vallès Oriental, va presentar la doctora Junyent, professora titular de lingüística general a la Universitat de Barcelona i fundadora del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades i del Grup de Lingüistes per la Diversitat.

Durant la seva intervenció, Carme Junyent, que ha fet diversos estudis sobre processos de substitució de llengües i revitalització lingüística, va destacar que, tot i que el català està, com moltes altres llengües, en procés d'extinció, encara som a temps de revertir aquesta situació. Segons ella, "el futur de la llengua depèn de nosaltres; si no la parlem, no la parlarà ningú." Per això, cal que sigui la llengua de convivència en el territori que li és propi i aconseguir la solidaritat de les persones que no la tenen com a llengua inicial.

L'acte va acabar amb un torn de preguntes i la convicció que calen moltes campanyes de sensibilització per prendre consciència que només se salvarà la llengua si la fem servir.

Vols compartir aquesta notícia?