Visita d'alumnes de nivell elemental de Ripollet al Molí d’en Rata

CNL Vallès Occidental 3

Activitats complementàries

L’1 de juny alumnes de nivell elemental de l'Oficina de Català de Ripollet van fer una visita guiada al Molí d'en Rata i a l'exposició El pa de la diversitat.

A la visita, es va explicar la història i el funcionament d'aquest molí hidràulic fariner del segle XIX, i diverses curiositats com l'origen del nom de Molí d'en Rata. Els alumnes van visitar tant el molí com la zona on vivien el moliner i la seva família, amb diversos objectes propis de qualsevol masia o casa de l'època.

 

Al pis de dalt, els alumnes van poder veure les eines que s'utilitzaven antigament per cultivar el blat i segar-lo, i quins passos se seguien per obtenir-ne farina.

Al final de la visita, la guia va presentar als alumnes l'exposició El pa de la diversitat, amb fotos de pans de diverses parts del món, frases fetes sobre el pa i la denominació que rep aquest aliment en diverses llengües. Els alumnes també van poder veure un mapa que il·lustrava quin és el cereal més utilitzat en cada continent: ordi, blat de moro, espelta, arròs, blat...

 

La valoració d'aquesta activitat va ser molt positiva, ja que va permetre als alumnes conèixer més la història de Ripollet i parlar sobre l'alimentació tradicional de diferents llocs del món.

Vols compartir aquesta notícia?