Diàlegs compartits entre parelles lingüístiques de Cerdanyola

CNL Vallès Occidental 3

Voluntariat per la llengua

El passat 2 de juny, les parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua de Cerdanyola van fer una visita guiada al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) en el marc del projecte Relats compartits-Diàlegs d'art, amb l'objectiu de donar al museu i a les obres d'art que custodia una nova lectura a partir de la comunicació intercultural.

La visita va començar a l'exterior perquè el mateix edifici de Can Domènech ja serveix per explicar part de la història de Cerdanyola. Els participants de la visita, molts d'ells nouvinguts a la ciutat, van poder conèixer els diferents usos que ha tingut l'edifici des dels inicis de vila d'estiueig, passant pel desenvolupament industrial i arribant a l'actualitat. Un cop a l'interior del MAC, es van plantejar com es representa el poder, l’ostentació, la maternitat, en definitiva la cultura, i com s'interpreta segons l'època o l'origen del visitant.

Aquesta activitat està inclosa en el programa Primavera Solidària de la ciutat i diferents organismes i entitats de Cerdanyola s'hi han involucrat: a més del Servei Local de Català també hi participen la Biblioteca Central, l'Escola d'Adults l'Alzina, el Servei de Primera Acollida i la Fundació Eveho - IPI Barcelona amb seu a Cerdanyola.

Vols compartir aquesta notícia?