Alumnes de tot Catalunya s’examinen a la província de Lleida per obtenir el certificat C2 de català

CNL de Lleida

Cursos de català

Més de vuitanta examinands assisteixen a la prova final a Lleida ciutat i a 8 capitals de comarca

Els dies 7 i 8 de juny una vuitantena d'alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) posen a prova els seus coneixements de català i s'examinen a la província de Lleida per obtenir el certificat C2. Concretament, les proves s'han dut a terme a Lleida, a l'Institut Municipal d'Educació, i als serveis comarcals de català del Pla d'Urgell, la Segarra, el Solsonès, l'Alt Urgell, les Garrigues, la Noguera, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Els examinands iniciaren la formació de 90 hores al setembre  i al gener, quan es van matricular als més de 40 cursos de nivell superior oferts pels 22 centres de normalització lingüística que hi ha repartits per tot Catalunya, entre ells el de Lleida. Aquesta oferta de C2 es complementa amb el curs extraordinari que el CNL de Lleida va iniciar a l'abril, els alumnes del qual s'examinaran a mitjans juliol.

L'augment de cursos d'aquest nivell es mantindrà durant el 2022-2023 per donar resposta a la demanda ocasionada per la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que recull que els docents hauran d'acreditar el nivell C2 de català a partir del 2024. Les persones interessades a matricular-se a un curs de català del CNL de Lleida podran fer-ho durant el proper període d'inscripció, que es preveu per a la segona quinzena de setembre.

Vols compartir aquesta notícia?