L'Oficina de Català d'Esparreguera ha participat en la xerrada de Requisits mínims en el comerç, organitzada pel Departament de Consum de l'Ajuntament d'Esparreguera

CNL Ca n'Ametller

Ús professional

Aquesta cita davant de comerciants i empresaris ha recollit tota la informació imprescindible sobre els usos lingüístics al comerç

Aquest divendres s'ha fet a la Biblioteca Municipal L'Ateneu una xerrada a quatre mans sobre els requisits mínims exigibles en els comerços i empreses.

La tècnica de la Diputació de Barcelona, Esther Berrojo, ha parlat dels fulls de reclamació, les formes de pagament, la informació imprescindible que ha de tenir un tiquet o factura i l'exposició obligatòria dels horaris.

La part relacionada amb el desplegament dels requisits lingüístics que marca el Codi de consum de Catalunya, l'ha explicada la responsable de l'Oficina de Català d'Esparreguera, Maria Romero, que ha insistit en la necessitat de tenir consciència lingüística per a respectar el dret de l'usuari a ser atès en qualsevol de les dues llengües oficials i en la necessitat de posar els recursos perquè això es compleixi seguint les indicacions que marca la llei (per exemple, tenir en compte que el personal contractat ha de poder atendre en català).

A més de l'obligació legal d'oferir almenys en català tot el catàleg de serveis, la retolació i l'atenció al públic, Maria Romero ha explicat tots els serveis d'assessorament que ofereix el Consorci per a la Normalització per tal de facilitar una bona autonomia lingüística als comerciants: revisió de textos, traduccions, assessorament legal... i tots els canals de contacte existents actualment amb l'Oficina de Català d'Esparreguera: el correu electrònic, el telèfon, el WhatsApp i les xarxes socials com Instagram, Twitter i Facebook.

A la part final de la xerrada s'ha debatut al voltant dels usos lingüístics en el comerç amb preguntes diverses i com a acte final s'ha avaluat de manera lúdica, mitjançant un kahoot, si els continguts s'han assolit.

Els assistents han valorat positivament la xerrada informativa i els recursos oferts per l'OC d'Esparreguera per a facilitar la tasca dels comerciants i empresaris.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?