L'exposició "Catalunya Nord. 40 anys d'Arrels, 40 anys d'un país" arriba a Tortosa

CNL de les Terres de l'Ebre

Difusió

Des del passat dia 3 es pot veure al Palau Oliver de Boteller de Tortosa l'exposició "Catalunya Nord. 40 anys d'Arrels, 40 anys d'un país", produïda per l'Associació Arrels. La mostra té com a objectiu enfortir els llaços en matèria lingüística amb la Catalunya del Nord.

L'exposició presenta de manera didàctica com la ciutadania nord-catalana ha protagonitzat lluites socials, ecologistes o culturals en defensa del territori i de la llengua catalana. L'Associació Arrels va néixer l'any 1981 a Perpinyà amb l'objectiu de promoure la llengua i cultura catalanes a la Catalunya del Nord. La seva primera iniciativa va ser la creació d'una escola immersiva en català a Perpinyà. Després s'hi va afegir Ràdio Arrels, una emissora que emet diàriament en català informacions, programes culturals i d'entreteniment. El 2021 l'entitat va celebrar els 40 anys amb la publicació del llibre '40 anys d'Arrels, 40 anys d'un país' i el muntatge de l'exposició itinerant del mateix nom.

L'acte inaugural va comptar amb la presència de Victòria Almuni, directora dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre; del membre del Consell d'administració de l'Associació Arrels, Lluís Dagues, i del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig. L'exposició es pot visitar del 3 al 15 de juny, de 9 a 14 h

Vols compartir aquesta notícia?