Cornellà de Llobregat acull l’acte comarcal de presentació del Pacte Nacional per la Llengua

CNL Eramprunyà

CPNL

  • El secretari de Política Lingüística va presentar a Cornellà de Llobregat el Pacte Nacional per la Llengua i anima la ciutadania a debatre sobre el present i el futur del català

  • Des de febrer fins a juliol, el Govern organitza sessions participatives arreu del país i convida tota la ciutadania a organitzar conferències i activitats

Ahir a la tarda va tenir lloc a Cornellà de Llobregat la presentació comarcal del Pacte Nacional per la Llengua, amb la participació del secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, i del regidor de Cultura i president del Consell de Centre del CNL, Ot García.

La sessió va reunir una seixantena de persones, entre les quals hi havia representants polítics, sindicals i membres d'entitats dels diferents municipis del Baix Llobregat, amb l'objectiu de reflexionar sobre la situació del català a partir de l'informe acadèmic Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana i també de presentar propostes de millora per incorporar al Pacte.

L'acte fou obert per Ot García, que destacà la importància de la immersió lingüística, sense la qual ell no hauria parlat català. Per la seva banda, el secretari de Política Lingüística va fer una crida a la implicació de tothom: "la societat està evolucionant molt ràpidament, i hem de reavaluar quin paper ocupa la llengua en el nostre context actual per tal d'establir les bases del paper que tindrà en el futur". Va encoratjar tant les entitats com la ciutadania a títol personal a fer aportacions al procés participatiu.

En acabar les intervencions dels ponents, els assistents van prendre la paraula per mostrar preocupació per la situació de la llengua sobretot en l'àmbit educatiu, tant a l'ensenyament secundari com d'adults.

Les propostes resultants d'aquests debats públics es bolcaran a la web pacteperlallengua.gencat.cat.

En l'acte, es va projectar un vídeo de salutació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en què destaca que "el present i el futur de la llengua involucra a tothom i per això fem el Pacte Nacional per la Llengua". També hi subratlla l'interès per assegurar la recepció de propostes representatives de tots els punts del país. A més de les aportacions dels participants, també els agraeix la col·laboració per estendre el debat en altres espais i entre els veïns.

Vols compartir aquesta notícia?