Aquesta quinzena parlem de les activitats del CNL i de recursos lingüístics per a l'àmbit jurídic

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Comencem l'espai d'aquesta setmana parlant dels dos tallers de jocs organitzats per celebrar el Dia Internacional del Joc en el marc del programa "I tu, jugues en català". D'una banda, es destaca la col·laboració del Museu de les Matemàtiques de Catalunya, que dimecres 26 ens van visitar per dinamitzar el taller amb diferents jocs que van engrescar molt els alumnes. De l'altra, es valora la interrelació entre alumnes de diferents nivells, ja que permet fomentar la continuïtat en l'aprenentatge de la llengua. En relació amb els jocs, també aprofitem per presentar Totjoc, la nova marca del programa de promoció del joc i la joguina, que després de 10 anys canvia de nom i d'imatge.

En segon lloc, parlem de Compendium.cat, un portal de recursos de llenguatge jurídic impulsat pel Consell de l'Advocacia Catalana amb l'objectiu de fomentar l'ús i la qualitat lingüística en aquest àmbit i rendibilitzar els recursos existents. El web conté des de manuals de redacció i d'estil, apunts de terminologia i diccionaris fins a models i formularis útils tant per a professionals del dret com per a personal administratiu.

Finalment, recordem als oients l'acte de presentació del Pacte Nacional per la Llengua, que se celebrarà dijous, dia 2 de juny, a les 17.30 al Citilab.

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?