"La revolta de Cramòvia" a l'aula

CNL de Barcelona

Activitats complementàries

Els alumnes de l'Elemental 1 de la Delegació de Sant Martí del CNL Barcelona van rebre ahir, dins el marc d'Autors a les aules, la visita de l'autor del llibre La revolta de Cramòvia i altres contes. El David Vila i Ros va respondre amb molt de gust a la pluja de preguntes que els seus nous lectors s'havien preparat

Tot plegat van voler saber moltes coses, què representava Cramòvia, quants temps va trigar l'autor a escriure els contes que conformen el llibre, qui era el seu autor preferit, quan havia començat a escriure, quins recursos literaris o figures retòriques utilitzava amb preferència, etc. L'escriptor va escoltar totes les preguntes i no en va deixar cap sense contestar, fins i tot quan van insistir perquè triés el seu conte favorit.

La trobada va anar més enllà de la conversa, ja que el David Vila i Ros va recitar algun dels seus contes, a petició dels alumnes, que es van emocionar fins a tenir pell de gallina en algun cas. Alguns dels participants, després d'una primera prova amb els companys feta amb antelació a la trobada, també es van animar a fer una lectura en veu alta.

La lectura de La revolta de Cramòvia i la possibilitat de conèixer l'autor i comentar amb ell els textos que més els havien agradat ha sigut molt significativa pels alumnes. Tothom va sortir content de la trobada i amb ganes de llegir més històries del David Vila i Ros i d'altres autors que ell mateix va esmentar. Com bé va dir l'autor, els contes són la millor manera de començar a llegir en una nova llengua. Ens encanta que els alumnes comencin a descobrir nous aspectes de la cultura que estan coneixent i esperem que cada cop puguin llegir més i més llibres en català!

Vols compartir aquesta notícia?