Alumnes de Ripollet coneixen el municipi amb David Fontanals, autor d’‘El Petit Ripollet’

CNL Vallès Occidental 3

Activitats complementàries

El 26 de maig un grup d'alumnes de nivell bàsic de l'OC de Ripollet van fer una ruta per la població amb l'autor del llibre El Petit Ripollet, David Fontanals, per descobrir la història i les tradicions del lloc on viuen.

Després de llegir aquest llibre durant el curs, els alumnes van participar en aquesta ruta guiada, que va fer aturades en alguns dels espais destacats i dibuixats al llibre, com Cal Teixell, el Parc dels Mestres, la plaça de Pere Quart, les cases del carrer Maragall, l'església de Sant Esteve, l'Escola Clavé, la Casa del Comú, etc.

David Fontanals va fer adonar els alumnes de com el patrimoni cultural i la imatgeria popular de la vila són presents en molts detalls, especialment als murals que hi ha per tota la població. A més, també va destacar l'evolució històrica de Ripollet, que va passar de ser un petit poble de pagesos a ser vila d'estiueig per als burgesos barcelonins i finalment a ser una ciutat obrera amb gent vinguda de moltes parts d'Espanya i, posteriorment, d'arreu del món.

Vols compartir aquesta notícia?