L'Elemental 3 d'Esparreguera rep la visita de les Gitanes Montserratines i n'aprenen el ball

CNL Ca n'Ametller

Cursos de català

Una entitat cultural de la vila participa en aquest curs per a fer conèixer la cultura popular a l'alumnat

Aquesta setmana el grup de l'Elemental 3 d'Esparreguera ha rebut la visita de dos representants de les Gitanes Montserratines, en Joan Encinas i la M. Carmen Andrés.

La primera part de la trobada s'ha fet a l'aula, on han explicat l'origen d'aquesta associació esparreguerina i la tradició del ball de gitanes. Després, han projectat un vídeo d'una actuació d'aquesta entitat per tal de mostrar com era el ball i ajudar a copsar-ne la tècnica.

El plat fort de la tarda ha estat a la plaça d'Antoni Nin i Escudé, just davant de la Biblioteca Municipal l'Ateneu. En Joan ha plantat el pal al mig de la plaça i la M. Carmen ha guiat els alumnes perquè poguessin fer el ball correctament i el pal quedés ben trenat.

Ha estat una classe ben diferent, que els alumnes han agraït molt perquè els ha apropat a la cultura popular catalana i els ha donat l'oportunitat de participar-hi com a protagonistes.

Cada any -amb el parèntesi de la pandèmia- alguna entitat esparreguerina relacionada amb el folklore visita el curs Elemental i els ofereix participar en un tast de cultura popular en primera persona. Una col·laboració que agraïm sincerament des de l'Oficina de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?