El Palau de la Llengua, una jornada per debatre sobre l’ús del català

CNL de Lleida

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries, Ús professional, Difusió

El Palau d'Anglesola, al Pla d'Urgell, va acollir dissabte 28 de maig una jornada que va reunir més de 13 estudiosos

L'ajuntament de la població va organitzar la jornada, amb el suport de La Mira, Òmnium Lleida-Ponent i la fundació.cat i amb la col·laboració de diverses entitats, com ara  Plataforma per la Llengua, la CAL i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Uns 13 estudiosos, experts i professionals del país van debatre sobre el present i el futur del català des de diversos punts de vista. Carme Junyent, Enric Gomà, Pau Vidal, Enric Calpena, Isona Passola i altres convidats hi van tractar l'estat actual de la llengua i l'ús a l'ensenyament, als mitjans de comunicació, a la tecnologia i a les xarxes socials i entre els joves.

Francesc Canosa, director de La Mira, va cloure la jornada reivindicant-ne l'ús arreu del país i en totes les situacions, perquè -va afegir- "Catalunya és l'únic país on la llengua és un problema".

El Centre de Normalització Lingüística de Lleida hi va ser present difonent el Voluntariat per la Llengua. Alguns dels assistents es van interessar pel programa, que van trobar una peça clau per estendre l'ús de la llengua entre les persones nouvingudes que assisteixen a cursos de català.

Vols compartir aquesta notícia?