Els alumnes de Montmeló expliquen jocs tradicionals

CNL del Vallès Oriental

Oci en català

Els alumnes de català del Bàsic 2 han buscat informació de diferents jocs tradicionals, alguns dels quals també hi juguen al seu país d'origen coneguts amb altres noms. Al final de la classe han fet una petita competició de l'Scrabble adaptat al nivell per aprendre paraules mentre jugaven.

El 28 de maig és el Dia Internacional del Joc, és el dia per adonar-nos que tothom, d'una manera o altra, al llarg de la nostra vida juguem, juguem sols o acompanyats, dins o fora de casa, sobre una taula, un tauler o al terra, amb fixes, daus, mocadors, papers o sense res...el que sí sabem és que tots tenim dret a jugar.

La sessió anterior a cada alumne, per sorteig, li havia tocat un joc que havia de preparar-se'l per explicar-lo l'endemà als companys. Així hem pogut comprvar, entre alguns casos, com l'arrenca cebes, un joc popular de Catalunya, a Colòmbia es diu arrenca iuca*. O la xarranca, al sud e la Península es diu la rayuela*, o el avioncito* a Llatinoamèrica.

Per acabar la classe, hem jugat a l'Scrabble per equips a fi d'ajudar-se i muntar paraules en català en el tauler del joc. Ha estat molt interessant perquè l'ortografia encara no s'ha treballat, però sobretot perquè pensar paraules amb algunes lletres en català com la ç, ny, l·l... ha estat ben difícil.

Vols compartir aquesta notícia?