Finalitza la segona temporada del Club Virtual de Lectura Fàcil del CNL de Lleida, en col·laboració amb la Biblioteca Pública de Lleida

CNL de Lleida

Activitats complementàries, Activitats complementàries

El passat més de novembre es van iniciar les sessions del Club Virtual de Lectura Fàcil amb alumnes de diferents punts de Catalunya i d'arreu del món. El fet que el club continuï sent virtual ha permès que alumnes de diferents països s'hi puguin connectar per millorar l'expressió oral en català.

El 18 de novembre es va posar en marxa la primera sessió del nou Club Virtual de Lectura Fàcil, amb l'objectiu de seguir promovent la lectura i la conversa en català en els nivells bàsic 3, elemental i intermedi del CNL. L'activitat es fa conjuntament amb la Biblioteca Pública de Lleida, la qual s'encarrega de facilitar els llibres als usuaris en format paper o bé a través de la plataforma virtual eBiblio, un servei gratuït de préstec de continguts digitals.

Les sessions, que es fan a través de Microsoft Teams, tenen una durada d'una hora i es fa una sessió mensual, durant la qual es comenta el llibre corresponent, un per mes. Amb una desena d'alumnes inscrits, es va iniciar la primera sessió amb la novel·la curta Kafka i la nina viatgera, de Jordi Sierra i Fabra. A aquesta lectura la van seguir Peter Pan, de James Mathew Barrie; Trampa de foc, de Núria Martí Constans; L'home invisible, d'H. G. Wells; Oliver Twist, de Charles Dickens; Un enemic del poble, de Henrik Ibsen, i Les aventures de Tom Sawyer, de Mark Twain.

El fet que el club sigui virtual ha permès la inscripció d'alumnes que no resideixen al país i que volen millorar l'expressió oral en català. La majoria d'ells són antics alumnes del Consorci i aprenents del Voluntariat per la Llengua, però cal destacar també dos participants que han seguit les sessions des d'Alemanya.

Donada la bona acollida que ha tingut aquesta activitat, no dubtem que el proper any s'hi tornaran a inscriure nous participants, a més dels que ja ens acompanyen des de fa dues temporades.

Vols compartir aquesta notícia?