Alumnes de Cerdanyola participen a la ruta poètica de "Dones, arbres i poesia"

CNL Vallès Occidental 3

Activitats complementàries

Un centenar de persones va participar a la ruta poètica pels Jardins de Ca n'Ortadó de Cerdanyola que va tenir lloc el 20 de maig. En una atmosfera poètica molt especial, es van unir lectures, músia i art: alumnes dels cursos de català, poetes i membres del col·lectiu Vespres literaris van recitar alguns dels 130 poemes escrits per dones i extrets de l'antalogia Dones, arbre i poesia (Voliana Edicions, 2021). Les lectures van estar acompanyades per la música de l’Agrupació musical de Cerdanyola i l’art de les alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu, que durant la vetllada van dibuixar i pintar els arbres i les plantes dels jardins.

Aquesta proposta es basa en el recull Dones, arbres i poesia, que inclou poemes de les autores cerdanyolenques Sònia Moya i Esperança Castell. Aquesta darrera va recitar els seus poemes juntament amb Margalida Capellà i Soler i Marta Pérez Sierra, curadores del llibres, i Maria Antònia Massanet i Empar Sáez, poetes antologitzades a l'obra.

Dones, arbres i poesia (Voliana Edicions, 2021) recull 130 dones poetes que s'emmirallen, d'una manera o altra, en la natura i donen valor als arbres com a éssers vius, a través de la paraula. És un projecte que neix a l'Institut Premià de Mar, gràcies a la iniciativa de la professora Margalida Capellà i Soler i a l'impuls i participació de l'Associació Art Primilia representada per la poeta Marta Pérez Sierra.

Dones, arbres i poesia recull poemes de dues poetes cerdanyolenques. D'Esperança Castells els poemes «Cedre», «Figuera» i «Mimosa», del llibre Negre i Fil (Montflorit, 2011), i «Saüc» i «Xiprer», del llibre Arrels a la roca (Meteora, 2016). I de Sònia Moya «Figuera», del llibre Silur (Meteora, 2019) i «Pollancre», del llibre Plutó (Témenos Edicions, 2015).

Aquesta activitat forma part de la programació del Pla Director de Lectura de Cerdanyola que impulsa l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

  Esperança Castell Esperança Castell

       

Flautistes de l’Agrupació Musical de Cerdanyola

      

Alumna de l'Escola d'Arts Plàstiques Alumna de l'Escola d'Arts Plàstiques de l'Ateneu

Vols compartir aquesta notícia?