L'Oficina de Català de Cervelló presenta el Voluntariat per la llengua als alumnes del curs Bàsic 3

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

El programa arriba a la sisena edició a la població

Aquest mes de maig, s'ha fet una sessió de presentació del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a l'aula de català del curs Bàsic 3 de Cervelló d'aquest curs 2021-22, que es duu a terme a l'Ateneu de la població els dilluns i dimecres, de 7 a 9 del vespre.

La dinamitzadora del programa al Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Meritxell Castellví, acompanyada d'una parella lingüística de Cervelló, la Yvonne i el Xavier, ha explicat als alumnes en què consisteix el programa i, a través d'una dinàmica participativa, els alumnes han pogut reflexionar sobre com s'aprèn una nova llengua i quin ús del català fan fora de l'aula. La Yvonne i el Xavier els han explicat la seva pròpia experiència com a parella lingüística de manera molt engrescadora i els han animat a participar-hi, ja que suposa una excel·lent oportunitat per practicar el català fora de l'aula, durant una hora setmanal al llarg de deu setmanes.

Gràcies a aquesta dinamització del programa, la majoria dels alumnes del curs de Cervelló s'han animat a participar-hi com a aprenents.

El VxL no només s'adreça a l'alumnat dels cursos de català per a adults, sinó que s'ofereix a tots aquells ciutadans que vulguin practicar el català en contextos informals, en converses fora de les aules. També pot inscriure's com a voluntària per la llengua qualsevol persona interessada a compartir la llengua catalana amb una persona que l'estigui aprenent. En tots dos casos, només cal adreçar-se a l'Oficina de Català de Cervelló en l'horari d'atenció al públic habitual o a través de les xarxes socials, el correu electrònic (cervello(ELIMINAR)@cpnl.cat) o al telèfon mòbil (634757162).

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?