66 comerços asseguren ja l'ús social del català a Castellbisbal

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

A tot Catalunya ja hi ha 5.000 comerços compromesos amb el català

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb seu a Molins de Rei, consolida la tendència dels darrers 4 anys a implicar el comerç local en el foment de l'ús oral del català mitjançant l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua.

A Castellbisbal, 66 comerços estan compromesos en aquest sentit a fomentar l'ús social del català amb la seva clientela. La majoria s'identifiquen amb un adhesiu del programa a la porta, amb el qual es comprometen a parlar en català als clients i clientes que s'hi adrecin en aquesta llengua i a col·laborar activament amb les iniciatives dutes a terme des de l'Oficina de Català de la població.

El Voluntariat per la llengua, encaminat a usuaris en particular, a establiments en general o a entitats, és un programa viu i durant tot l'any va afegint adhesions noves.

13 són els municipis que conformen el CNL Ca n'Ametller: Castellbisbal (Vallès Occidental) i 12 poblacions del Baix Llobregat centre i nord: Abrera, Cervelló, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana.

El CPNL compta a tot Catalunya amb una xarxa de gairebé 5.000 establiments comercials que s'han anat adherint al programa Voluntariat per la llengua des de l'any 2007. Es poden consultar al web www.vxl.cat/establiments.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?