El Pacte Nacional per la Llengua arriba a Cornellà de Llobregat

CNL de Cornellà de Llobregat

CPNL

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Aquesta quinzena, dediquem l'Espai de català al Pacte Nacional per la Llengua (PNL) i a l'acte que es farà dia 2 de juny per presentar-lo. En parla Enric de Vilalta, director del CNL de Cornellà, que n'explica el punt de partida, quins objectius té i en què consisteix el procés que l'envolta.

En aquest sentit, explica que el PNL és un projecte de país que sorgeix d'una resolució del Parlament amb l'objectiu de revitalitzar el pacte fet 40 anys enrere i renovar consensos. Parteix d'un estudi en què s'analitza la situació de la llengua catalana en diversos àmbits i el procés inclou una fase participativa, en la qual es van fent sessions de presentació i de deliberació i propostes que, posteriorment, es recolliran i permetran redactar l'acord definitiu.

D'aquest pacte, en destaca la voluntat de generar el màxim de consensos i la màxima implicació de tothom a l'hora de fer propostes per millorar la situació de la llengua. Per tant, les sessions i les propostes són obertes tant a la ciutadania com a entitats.

Cornellà de Llobregat acull l'acte comarcal de presentació del Pacte al Baix Llobregat, que es farà al Citilab dijous dia 2 de juny, a les 17.30 h, i al qual assistirà el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament i president del Consell de Centre del CNL, Ot García.

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?