Presentació del web del Pacte Nacional per la Llengua a les Terres de l'Ebre

CNL de les Terres de l'Ebre

CPNL

La seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre, a Tortosa, ha acollit aquest matí la presentació del web del Pacte Nacional per la Llengua (PNL) als membres de la Comissió per la Llengua de les Terres de l'Ebre.

L'acte, presidit per la directora territorial, Victòria Almuni, i per la responsable ebrenca de la Secretaria de Política Lingüística (SPL), Rosanna Fatsini, ha comptat amb la participació de representants de diversos serveis territorials de departaments de la Generalitat i del teixit associatiu del territori. S'han donat a conèixer els objectius del PNL i els principals continguts del web, en especial els que fan referència al procés participatiu i a l'organització de sessions de proximitat per a recollir propostes dels dotze àmbits de debat del Pacte.

D'altra banda, s'ha anunciat la posada en marxa per part del Govern de la Generalitat de 12 sessions deliberatives en línia en el marc del PNL, que tindran lloc entre el 24 de maig i el 28 de juny, per a abordar temes clau per al català com la cohesió social (estructura social i acolliment), la cultura, l'audiovisual, els mitjans de comunicació, les tecnologies de la llengua i el món digital, l'àmbit socioeconòmic i laboral, la salut i l'atenció sanitària, el lleure l'esport i el món associatiu, els àmbits estatal, europeu i internacional, les administracions públiques i l'educació i la recerca. En cada sessió hi podran participar 50 persones. La inscripció es pot fer, previ registre, des dels enllaços següents:

El Pacte Nacional per la Llengua és un projecte de país impulsat pel Govern de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de tractar els temes relacionats amb el català d'una manera frontal, dialogant i adaptada als temps actuals, incloent-hi el nombre màxim possible d'agents polítics i socials. L'etapa més important del PNL és el procés participatiu, obert a la ciutadania des del mes d'abril i fins al 30 de juny i en el qual tothom està convidat a participar.

El Pacte va presentar-se a les Terres de l'Ebre el 17 de març en un acte celebrat a la seu Delegació del Govern de la Generalitat, a Tortosa, presidit pel secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila, durant el qual es va donar a conèixer l'informe acadèmic "Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana".

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?