La Ribera d’Ebre dona el tret de sortida a nous cursos de llengua catalana per a persones nouvingudes

CNL de les Terres de l'Ebre

Cursos de català

Els cursos de nivell inicial, que s'impartiran a Flix i Vinebre amb una durada de 45 hores, tenen per objectiu facilitar el coneixement de la llengua a les persones estrangeres arrelades a la comarca perquè adquireixin autonomia en el seu dia a dia. 

Aquesta setmana, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha donat el tret de sortida a una nova edició de cursos integrals de primera acollida. Estan organitzats pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, juntament amb el Consorci de Normalització Lingüística, amb el finançament de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Secretaria d'Igualtats del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

"Desconèixer la llengua genera inseguretat i, quan els estudiants aconsegueixen trencar aquest sostre de vidre, poden apropar-se, vincular-se i comunicar-se amb persones catalanoparlants de manera molt més efectiva", ha explicat Vivian Cano, tècnica d'Immigració del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

"Als cursos hi acudeixen sobretot dones, un col·lectiu que necessita el català per a situacions tan bàsiques i quotidianes com anar al metge o interactuar amb l'escola dels fills. És una oportunitat que cal aprofitar i que des del Consell Comarcal estem molt contents de poder oferir perquè la llengua és la base per relacionar-nos i integrar-nos.", ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Vols compartir aquesta notícia?