El CNL L’Heura acull l’acte del Pacte Nacional per la Llengua sobre el futur del català

CNL L'Heura

Altres

- El secretari de Política Lingüística presenta a Santa Coloma de Gramenet el Pacte Nacional per la Llengua i anima la ciutadania a debatre sobre el present i el futur de la llengua.

- Des de febrer fins a juliol, el Govern organitza sessions participatives arreu del país i convida a tota la ciutadania a organitzar conferències i activitats.

El secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, participa el 7 de juny a les 19 hores en la presentació del Pacte Nacional per la Llengua que tindrà lloc a Can Sisteré de Santa Coloma de Gramenet. La voluntat d'aquesta presentació serà reflexionar sobre la situació del català i fer propostes de millora per incorporar al Pacte. A l'acte, comptarem també amb la presència de Bárbara Ferrer. tinenta d’alcaldessa de Drets Socials i presidenta del Consell de Centre del CNL L’Heura.

Els objectius del Pacte Nacional per la Llengua són:

  • Incrementar els nivells de coneixement col·lectiu de la llengua.

  • Facilitar al màxim el seu ús en tots els sectors (sobretot en els àmbits en què té menys presència).

  • Potenciar l'adopció del català entre les persones que no el tenen com a llengua de partida.

Per aconseguir-ho, es parteix del diagnòstic de la situació actual de la llengua catalana. A partir del debat i l'acord es vol dissenyar i dur a terme una política lingüística més transversal, més participativa i consensuada amb les forces polítiques, les organitzacions, les entitats i, en general, amb tota la població.

Es convidaran a l'acte, no només perquè hi assisteixin, sinó perquè hi facin les seves aportacions, persones relacionades amb diversos àmbits (economia, administració, acolliment, educació, cultura...) i ciutadania en general. Les propostes resultants d'aquest debat públic i les aportacions individuals que s'hi vulguin fer es podran bolcar a la web pacteperlallengua.gencat.cat.

Podeu veure'n més informació al web del Pacte Nacional per la Llengua.

Cal confirmar l'assistència a l'enllaç següent: https://llengua.gencat.cat/pnl-santacolomadegramenet

Vols compartir aquesta notícia?