El CNL de Badalona i Sant Adrià organitza la Ruta del Dimoni

CNL de Badalona i Sant Adrià

Llengua i cultura

Alumnes dels cursos de català i voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua van poder descobrir una de les tradicions més conegudes de Badalona

El dilluns 9 de maig una quinzena d'usuaris del CNL, entre alumnes i participants del Voluntariat per la llengua, van participar en la visita guiada per descobrir els secrets de la Cremada del Dimoni i l'origen d'aquesta tradició tan badalonina.

La visita va començar al Museu de Badalona i va seguir cap al carrer del Temple, cantonada amb la Via Augusta, lloc on es va cremar el dimoni des del 1940 fins al 1954. La Blanca Sala, badalonina i professora del CNL, va explicar als participants l'origen històric i llegendari d'aquesta tradició. Seguidament, van visitar la capelleta de Sant Anastasi, al carrer del mateix nom, patró de la ciutat.

A l'estació de metro de Pompeu Fabra, van poder veure l'exposició permanent de tots els dimonis que s'han cremat a Badalona i descobrir algunes anècdotes.

Finalment, la visita va acabar al passeig Marítim, a la platja dels Pescadors, on hi ha plantat el dimoni i on es crema des de fa més de 60 anys.

Els cursos de català també van voler ser partícips de festa, i alguns grups dels cursos bàsics van anar a veure el dimoni a la platja just abans que el cremessin. També van poder gaudir del seguici festiu i van poder veure en directe diferents elements de la cultura popular catalana, com ara els diables, els bastoners o els castellers.

En aquest enllaç podeu veure l'informatiu de Televisió de Badalona del 12 de maig, que es va fer ressò de la visita guiada (a partir del minut 19.40).

Vols compartir aquesta notícia?