160 comerços asseguren ja l'ús social del català a Esparreguera

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

Al Baix Llobregat centre i nord hi ha 1.000 comerços i a tot Catalunya, 5.000 compromesos amb el català

Un gran nombre de comerços d'Esparreguera es comprometen a garantir l'atenció en català als seus clients i s'impliquen en el foment de l'ús oral del català mitjançant l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua. Dins del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller -al qual pertany Esparreguera-, 1.000 establiments col·laboradors s'han compromès a garantir un espai d'ús de la llengua catalana.

Aquesta xarxa d'establiments es pot reconèixer pels adhesius de color verd que tenen a la façana. Aquest distintiu és el que identifica els comerços que garanteixen l'atenció en català, cosa que és de molta utilitat per a aquelles persones que comencen a parlar-lo però encara no n'han consolidat els coneixements (per exemple, els alumnes dels cursos de català per a adults).

Així, doncs, els establiments adherits al Voluntariat per la llengua són un actor clau a l'hora d'ajudar les persones que aprenen català perquè s'atreveixin a parlar-lo fora de l'aula i  incorporin aquesta llengua en les seves relacions socials.

El Consorci per a la Normalització Lingüística compta a tot Catalunya amb una xarxa de gairebé 5.000 establiments comercials que s'han anat adherint al programa Voluntariat per la llengua des de l'any 2007. Es poden consultar al web www.vxl.cat/establiments.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?