L’Hospital de Figueres acull l'exposició "Quan parles fas màgia"

CNL de Girona

Ús professional

La iniciativa s’emmarca en un projecte de foment del català que mostra el compromís de la Fundació Salut Empordà amb la llengua catalana

Consultes Externes de l'Hospital de Figueres acull del 9 al 26 de maig l'exposició "Quan parles fas màgia", que vol animar els usuaris i professionals de la sanitat pública a afegir-se al programa Voluntariat per la llengua. La iniciativa s'emmarca en el compromís de la Fundació Salut Empordà (FSE) amb la llengua catalana i forma part del projecte global de promoure l'ús del català en l'àmbit de l'atenció sanitària que recentment ha engegat la FSE amb el Consorci per a la Normalització Lingüística a través de l'Oficina de Català de Figueres.

Projecte lingüístic a la FSE. El projecte que ha posat en marxa la Fundació amb el Consorci per a la Normalització Lingüística evidencia el compromís de l'entitat amb la llengua catalana en un marc referencial de pluralitat i de diversitat lingüística com és el que actualment es viu a la comarca de l'Alt Empordà, en què es parlen prop de cent llengües, i engloba diferents actuacions:

  • Accions formatives per al personal mèdic i d'infermeria de la FSE vingut d'arreu del món, principalment de l'Amèrica Central i de l'Amèrica del Sud (en aquests moments s'està impartint el segon curs de català 100 % en línia de nivell bàsic).
  • Una edició del programa VxL amb parelles lingüístiques formades amb professionals de l'entitat (una persona catalanoparlant i una que vol fer pràctiques de conversa en català per avançar en l'aprenentatge de la llengua es trobaran 10 hores per parlar en català).
  • Sessions de sensibilització per promoure l'ús de la llengua i, per tant, l'atenció al públic en català. En aquestes sessions s'explicarà el context i la transcendència social de la llengua catalana a les persones que, per ser d'orígens diversos, en desconeixen el marc legal, així com els drets lingüístics de la ciutadania.

A l'acte d’inauguració de l’exposició hi han assistit la presidenta del Patronat de la FSE, Agnès Lladó; el director gerent de l'entitat, Martí Masferrer; la directora de Recursos Humans, Maria Àngels Ortega, i la responsable de l'Oficina de Català de Figueres, Dolors Barceló.

Vols compartir aquesta notícia?