Sant Jordi 2022 se celebra al CNL de Badalona i Sant Adrià tant dins com fora de l'aula

CNL de Badalona i Sant Adrià

CPNL

Un any més, el CNL celebra aquesta diada amb activitats per a tots els gustos, tant dins com fora de l'aula.

Durant la setmana de Sant Jordi, els alumnes dels cursos d'Inicial i Bàsic han rebut un petit obsequi en format minillibre. Es tracta de 13 endevinalles escrites i il·lustrades per Josep M. Giralt, professor del centre, que han servit per repassar vocabulari de manera lúdica. També hem comentat la llegenda de Sant Jordi a través de textos escrits o amb vídeos, i entre els alumnes s'ha generat un petit debat sobre la importància de la lectura i també de l'amor en el sentit més ampli.

Pel que fa als cursos virtuals i en línia, els alumnes han participat en un concurs en què han posat a prova els seus coneixements sobre mots relacionats amb els llibres i la literatura. Ben aviat, els guanyadors i els participants rebran premis interessants, com ara contes i revistes en català.

Finalment, fora de l'aula, els grups de lectura han fet activitats de lectura de poemes i de diversos fragments sobre l'origen de la llegenda i del Dia del Llibre. Els membres del Grup de Lectura de Sant Adrià fins i tot han escrit la llegenda i una voluntària n'ha editat un llibret il·lustrat.

D'altra banda, amb el Punt de Trobada hem fet una tertúlia especial sobre Sant Jordi, en què hem comentat la història i la simbologia de la llegenda. Després, ens hem endinsat en l'ambient de la diada passejant per la Fira del Llibre de Badalona.

En definitiva, aquest conjunt d'actes han servit per commemorar una diada tan emblemàtica i especial com la de Sant Jordi.

Vols compartir aquesta notícia?