Voluntaris i aprenents del VxL de Barcelona fan una visita guiada al Parlament de Catalunya

CNL de Barcelona

Voluntariat per la llengua

Ahir, 25 d'abril, una seixantena de participants del Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona van fer una visita guiada pel Parlament de Catalunya. La visita, atesa l'alta demanda, es va dividir en dos grups, cadascuna amb el seu guia corresponent

La Montserrat i el Sergi ens van acompanyar pels espais més emblemàtics de l'edifici. Vam començar la visita pel vestíbul i vam accedir a la planta noble pujant per l'escala d'honor fins al Saló dels Canelobres, com si fóssimuns autèntics polítics. De manera extraordinària, vam poder entrar a la Sala de Grups, que és la sala de comissions més gran del Parlament. Vam continuar perles sales de passos perduts, anomenades Saló Rosa i Saló Gris. Finalment vam accedir a l'hemicicle, el Saló de Sessions del Parlament, que ens va sorprendre perquè era molt més petit del que es veu en la televisió. Allà els guies ens van donar el privilegi de seure a les cadires dels convidats i ens van explicar les funcions del Parlament i la tasca dels 135 diputats i diputades que representen el poble de Catalunya, com s'organitzen i el sistema de votació, la qual cosa va generar preguntes i comentaris dels voluntaris i aprenents que els guies van resoldre de manera molt didàctica i fins i tot van explicar algunes anècdotes.

Durant la visita els guies especialistes també ens van mostrar singularitats del Palau del Parlament, com l'arquitectura de l'edifici, els diferents materials de construcció, com canvien les decoracions segons la sala, etc. També van parlar sobre la història de l'edifici, explicant com va passar de ser un arsenal militar a una residència reial i fins i tot un museu abans de ser el Parlament de Catalunya.

Tots els participants van considerar la visita molt interessant i profitosa. Van gaudir, van aprendre i van poder practicar el català!

Vols compartir aquesta notícia?