El CNL participa en les activitats del Dia del Llibre a Tortosa

CNL de les Terres de l'Ebre

CPNL

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) va col·laborar un any més en dos activitats vinculades al foment de la lectura organitzades amb motiu del Dia del Llibre a la ciutat de Tortosa.

El dia 23 d'abril, el CNLTE, conjuntament amb la seu territorial d'Òmnium Cultural i el col·lectiu artístic i literari Dillum's d'Arts al Forn, va organitzar una trobada i esmorzar d'autors ebrencs al Restaurant La Tertúlia, de Tortosa, com a acte d'inici de la diada a la ciutat. Es va comptar amb l'assistència d'una trentena d'autors i il·lustradors de llibres que es presentaven com a novetats editorials de Sant Jordi.

La segona activitat va tindre lloc el 24 d'abril, organitzada per les mateixes entitats i amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa. Va ser l'homenatge que des de fa vuit anys s'organitza a la ciutat amb motiu del traspàs de l'escriptor Gerard Vergés i Príncep (Tortosa, 1931-2014). Sota el lema "Vergés entre fogons", setze escriptors ebrencs i amics de Vergés van llegir fragments de la seua obra vinculats a l'art gastronòmic, amb l'acompanyament musical de David Espinós. L'activitat va tindre lloc al Parc Municipal de Tortosa i va comptar amb una assistència de cinquanta persones, entre les quals familiars de l'homenatjat i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Amb aquests actes el CNLTE va culminar una setmana plena d'activitats vinculades a la llengua i a la literatura celebrades a Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre i Tortosa, amb la participació de l'alumnat dels cursos de català per a adults, del voluntariat lingüístic i de les direccions de diferents biblioteques del territori.

Vols compartir aquesta notícia?