El CNL de Cornellà participa en la XXIX Jordiada

CNL de Cornellà de Llobregat

CPNL

Aquest diumenge, 24 d'abril, ha tingut lloc la Jordiada, la gran festa de la cultura popular de Cornellà de Llobregat, al parc del Canal de la Infanta. El CNL hi ha estat present per mostrar les activitats que es duen a terme des del Centre.

Com cada any, i amb la col·laboració de la Comissió Ciutadana per a la Normalització Lingüística, el CNL de Cornellà també ha volgut assistir a la XXIX Jordiada per tal de difondre la llengua i les activitats del centre. Així doncs, s'ha aprofitat per donar informació dels cursos de català i del Servei d'Assessorament Lingüístic; s'ha pogut ampliar la xarxa de voluntaris del Voluntariat per a la llengua; s'han repartit pòsters de vocabulari i el punt de llibre de Sant Jordi 2022, que inclou el poema Cançó de fer camí de Maria-Mercè Marçal. A més a més, infants i adults han gaudit de l'espai de jocs organitzat en el marc de l'I tu, jugues en català? i dinamitzat per l'associació cornellanenca de jocs de taula Michinogemu.

Després de dos anys sense poder celebrar l'acte central de la Jordiada a causa de la pandèmia, aquest any s'ha pogut tornar a organitzar una de les trobades festives més multitudinàries de la ciutat de Cornellà. La festa, que tradicionalment es fa a Can Mercader, és una mostra de la cultura popular i tradicional, i s'hi duen a terme tallers, hi actuen els castellers, es munten parades de venda de roses i llibres i de difusió de la lectura i es fa un dinar popular, entre altres activitats.

 

Vols compartir aquesta notícia?