Dues residències de Corbera de Llobregat reprenen el programa del Voluntariat per la llengua

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

Usuaris de les residències Les Deus-Jardins de Corbera i Sol i Natura fan conversa en català a través de videotrucada amb aprenents de tot Catalunya

L'Oficina de Català de Corbera de Llobregat, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha posat de nou en marxa el Voluntariat per la llengua (VxL) virtual entre els usuaris de les residències Sol i Natura i Les Deus-Jardins de Corbera.

Els protocols imposats per la pandèmia han obligat a mesures restrictives de relació entre les persones més grans, per la qual cosa les direccions i el personal tècnic dels  centres han acollit aquest projecte amb moltes ganes i il·lusió, perquè ofereix als seus usuaris la possibilitat de tenir noves experiències i nous reptes amb la utilització de les  noves tecnologies.

A la Residència Les Deus-Jardins de Corbera hi ha tres voluntaris que cada setmana  conversen a través de les videotrucades amb dues aprenentes i un aprenent que volen guanyar confiança i fluïdesa a l'hora d'expressar-se oralment en català. A la residència Sol i Natura hi ha dues voluntàries que també tenen les seves aprenentes i mantenen unes bones converses.

L'Oficina de Català de Corbera de Llobregat organitza el Voluntariat per la llengua des  de l'any 2005 i les primeres parelles de la modalitat virtual s'han iniciat l'any 2018.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?