Èxit d’inscripcions als cursos de català del CNL de Lleida

CNL de Lleida

Cursos de català, Cursos de català

Arrenca el 3r trimestre del curs amb 998 inscrits

Prop d'un miler d'alumnes han començat un curs de català al CNL de Lleida durant la primera setmana d'abril. L'oferta de cursos n'inclou 43 de presencials, repartits al llarg de la província, i 14 cursos de la modalitat en línia i virtual, tutoritzats des de diferents punts del territori.

Els alumnes assisteixen presencialment a cursos de nivells Inicial, Bàsic i Elemental a Lleida ciutat, així com a capitals de comarca (les Borges Blanques, Mollerussa, Balaguer, Tàrrega, Cervera, Solsona i Tremp) i a municipis on hi ha una gran demanda de cursos de català per a no catalanoparlants: Aitona, Alcarràs, Seròs, Almacelles, Juneda, Agramunt, Guissona, Oliana i Esterri d'Àneu.

Una dotzena del total dels cursos presencials forma part d'un conveni entre el CPNL i la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya. A Guissona i a Tàrrega, a més, s'han ofert cursos extraordinaris per poder proporcionar una acollida lingüística a les persones refugiades provinents d'Ucraïna.

Els cursos en línia i virtuals es tutoritzen des de Lleida, les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra, el Solsonès, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell i l'Alta Ribagorça. En aquesta modalitat, destaca, també, l'oferta extraordinària d'un curs Superior (C2) intensiu per donar resposta a la gran demanda d'aquest nivell.

Els cursos del tercer trimestre s'allargaran fins a finals de juny, quan els alumnes dels cursos homologats podran examinar-se per obtenir la certificació de català corresponent.

Vols compartir aquesta notícia?