La Biblioteca Municipal de Martorell esdevé punt de trobada i d'inscripció del Voluntariat per la llengua

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

El Servei Local de Català de Martorell crea aliances per impulsar l'ús del català

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha adherit la Biblioteca Municipal de Martorell com a col·laboradora del Voluntariat per la llengua (VxL).

La Biblioteca, a banda de fer atenció al públic en aquesta llengua, fa un pas més en la seva col·laboració i es converteix en punt d'inscripció i punt de trobada. El personal de la Biblioteca podrà distribuir tríptics del VxL i facilitarà l'ús d'un ordinador des del qual apuntar-se a fer d'aprenent o de voluntari. També oferirà dos espais, la terrassa i una sala d'estudi, com a punts de trobada per a les parelles lingüístiques.

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

L'any 2021 a Martorell es van constituir 44 parelles lingüístiques. A hores d'ara hi ha 125 establiments col·laboradors del VxL i tres entitats col·laboradores (La Xarxa, Òmnium Cultural del pla de Montserrat i la Fundació Francesc Pujols). A partir d'aquest any, la Biblioteca també serà ens col·laborador i formarà part del VxL.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?