31 botigues del Forn Cabrianes se sumen a la xarxa d’establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua

CNL Montserrat

Voluntariat per la llengua

Aquesta cadena d'establiments contribuirà a difondre el programa i participarà en les pràctiques lingüístiques per tal que alumnes dels cursos de català puguin practicar el que aprenen a l'aula en contextos reals.

Aquest mes de febrer el CNL Montserrat i l'empresa Forn de Cabrianes han renovat l'acord de col·laboració per continuar formant part de la xarxa d'establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua. A través d'aquesta adhesió, les 31 botigues que té la cadena per tot el territori català refermen el compromís de promoure la llengua. Aquests comerços es troben principalment al Bages, tot i que també n'hi ha a l'Anoia, al Baix Llobregat, a Terrassa i a Badalona.  

La xarxa d'establiments col·laboradors són comerços que es comprometen a atendre el client en català si aquest s'hi adreça en aquesta llengua, encara que la parli amb dificultats. A banda, participen en el programa de pràctiques lingüístiques a través del qual l'alumnat dels cursos de català pot fer pràctiques de conversa amb els comerciants. Aquestes activitats pretenen promoure l'ús del català en el sector comercial i potenciar-lo com a llengua de comunicació habitual entre clients i comerciants. Un dels principals objectius d'aquesta xarxa és conscienciar el sector que cal donar l'oportunitat d'aprendre la llengua als nouvinguts amb un gest ben senzill, que és el de parlar-los en català de manera distesa i agradable.  

La relació entre el CNL Montserrat i el Forn de Cabrianes ha estat molt estreta de temps ençà, ja que és una empresa activa i compromesa amb la llengua catalana que ha col·laborat en diverses ocasions en campanyes, concursos i activitats de dinamització que pretenen augmentar l'ús oral de català entre els clients i el sector comercial a través de la implicació explícita dels establiments del territori. 

Qualsevol establiment interessat a adherir-se al programa pot fer-ho a través del correu electrònic del CNL Montserrat (vxl.montserrat(ELIMINAR)@cpnl.cat).  

Vols compartir aquesta notícia?