Saps noms d’olives? Vine i participa en el joc!

CNL de Terrassa i Rubí

Ús professional

Dissabte 2 d’abril, el Centre de Normalització Lingüística de Terrassa va participar en la VII Fira de l'Oliva de Terrassa.

Durant el matí, el fred no va impedir que a la parada del CNL, hi hagués animació per resoldre una sopa de lletres amb dotze noms d'olives de conreu català. Un cop revisada pel personal del CNL, els participants dipositaven la butlleta a l'urna del concurs. Hi havia qui se sorprenia de la quantitat de varietats diferents que es conreen a Catalunya, ben representades al plafó mural elaborat per l'Antònia Ninot de l'IRTA, també hi havia qui confessava que, de noms, només en coneixia un o dos i que li havia agradat molt d'aprendre'n tants.

La nostra parada estava situada al costat mateix de la carpa de l'oli, un dels punts més atractius de la fira, on feien els tasts d'olis d'oliva, els participants als qual no van deixar escapar l'oportunitat de participar també en el nostre joc.

A la una en punt vam fer el sorteig entre la cinquantena participants que havien resolt correctament la sopa de lletres. Se sortejaren tres ampolles d'oli verge, cedides per la productora terrassenca d'oli Mifers i cinc lots d'obsequis cedits per l'IRTA de la Generalitat de Catalunya i el propi CPNL.

A la VII Fira de l'Oliva, que s'instal·la pels carrers i la plaça de Ca n'Anglada, hi han participat parades de productes relacionats amb l'oli, les olives i derivats, productors de proximitat, petits elaboradors, productors artesans, comerços locals i entitats culturals i socials.

Vols compartir aquesta notícia?