El CNL Osona col·labora com a jurat al XVIII Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta

CNL d'Osona

Activitats complementàries

El certamen ha tingut lloc al Consell Comarcal d'Osona

Els dies 30 i 31 de març, el CNL Osona ha participat com a part del jurat en el XVIII Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta, que ha tingut lloc a l'auditori Marià Vila d'Abadal de Vic.

El Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana que té com a missió el foment de la llengua i la cultura, i que coorganitza conjuntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. És una de les activitats més reeixides de promoció de la lectura, ja que cada curs milers d'estudiants hi representen els seus centres educatius.

Els participants s'hi agrupen en categories per edats, des de tercer cicle de Primària fins a quart d'ESO: Grumets vermells, Grumets verds, Timoners, Corsaris i Tropa de Corsaris. Val la pena remarcar que una d'aquestes categories està reservada a alumnat nouvingut.

Durant el mes de març, els Serveis Territorials i Serveis Educatius del Departament d'Ensenyament, a través dels Centres de Recursos Pedagògics i els equips d'assessors LIC, organitzen les semifinals del Certamen. I els finalistes de cada semifinal passen a la final territorial, a l'abril o al maig. Cada Servei Territorial té un guanyador o guanyadora per categoria. La iniciativa té com a cloenda la Festa de la Lectura, al juny.

Vols compartir aquesta notícia?