La Ganxet Pintxo continua apostant pel català

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Ús professional

Tots els consumidors que gaudeixin de la ruta de tapes podran valorar, a més de la qualitat gastronòmica, la qualitat lingüística de l'atenció que reben, i així s’escollirà l’establiment mereixedor del premi Ganxet Llengua

Del 31 de març al 10 d'abril tindrà lloc a Reus una nova edició de la Ganxet Pintxo, certamen gastronòmic que continua apostant pel català com a factor de qualitat. De fet, des de la primera edició, l'any 2011, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ha col·laborat amb la Cambra de Comerç en l'assessorament lingüístic i en el foment de l'ús del català en els establiments participants.

De moment, ja s'han donat a conèixer entre els establiments participants els diferents serveis que es ofereix el CNL. En concret, 18 han demanat informació sobre el servei de revisió de textos, 24 han volgut col·laborar en la campanya "Parla'm en català" i 14 més formaran part de la xarxa d'establiments adherits al Voluntariat per la llengua, a més del 11 que ja hi estan adherits.

En aquesta edició s'atorgarà novament per votació popular el premi Ganxet Llengua a algun establiment que destaqui en l'ús del català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client. Tots els consumidors que gaudeixin de la ruta de tapes podran valorar, a més de la qualitat gastronòmica, la qualitat lingüística de l'atenció que reben.

Enguany, a més, es repeteix el concurs "L'enigma del Ganxet Mot". Durant 5 dies, es plantejarà a les xarxes socials de la Ganxet Pintxo un enigma lingüístic i entre els encertants se sortejaran 4 tapes i el nou llibre disc de Fito Luri.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?