L'abril comença amb dues estrenes en català als cinemes: 'Supercuc' i 'Rock per mil'

Serveis Centrals

Oci en català

El divendres 1 d'abril s'estrenen a les sales de cinema la pel·lícula d'animació "Supercuc" i el Documental del Mes "Rock per mil". Amb aquestes, les sales de cinema han estrenat durant aquest any 2022, 21 pel·lícules doblades i/o subtitulades en català amb el suport del Departament de Cultura.

Supercuc

El Supercuc és superllargarut i superforçut, i a més té habilitats sorprenents. És capaç d'ajudar aranyes i gripaus a sortir de les pitjors situacions. Però en ser capturat pel malvat llangardaix necessitarà l'ajuda de tots els seus amics.

Rita & Luca Films ens presenta doblada al català l'última obra dels creadors d''El Grúfal i el drac Zog', acompanyada d'altres petites històries sobre l'amistat i l'harmonia entre companys.

Podeu veure-la en català a les següents sales a partir de l'1 d'abril:

  • JCA Cinemes Lleida - Alpicat (Alpicat)
  • Cinemes Girona (Barcelona)
  • Cines Verdi (Barcelona)
  • Zumzeig Cinema (Barcelona)
  • Cinema Edison (Granollers)
  • Cine Alhambra (La Garriga)
  • Cinemes Arinco (Palamós)
  • Cinema Teatre Comtal (Ripoll)
  • Cinemes Can Castellet (Sant Boi de Llobregat)
  • CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)
  • JCA Cinemes Tarragona - Valls (Valls)

I a partir del 8 d'abril a:

  • L'Esbarjo Verdi (Cardedeu)
  • Cinema Catalunya (Terrassa)


Tràiler de 'Supercuc'
https://youtu.be/f-EIMeaFLuc

Sessions de 'Supercuc'
http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film=35579

 

Rock per mil, el Documental del Mes d'abril

El cicle Documental del Mes ha programat per a l'abril "Rock per mil", que s'exhibirà en format híbrid. De forma presencial, l'acolliran 46 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 8 del País Valencià i, en línia, 12 sales virtuals de Catalunya i 1 a les Balears. Aquest llargmetratge ha estat subtitulat en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

En Fabio vol convèncer la seva banda de rock preferida, els "Foo Fighters", perquè actuïn a Cesena, el seu petit poble natal. Per aconseguir-ho, es proposa una fita gairebé inassolible: reunir mil músics per tocar junts i en sincronia la seva cançó "Learn to fly". La missió sembla impossible. Una crida per Youtube serà l'inici de la increïble aventura dels Rockin'1000, la banda de rock més gran que ha existit mai. La directora Anita Rivaroli ofereix una emotiva i emocionant injecció de rock en un divertit documental.

El Docs del Mes és una iniciativa de l'empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004, que té l'objectiu d'apropar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible, d'augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals.

Tràiler de 'Rock per mil'
https://www.youtube.com/watch?v=7J9mbl2lj10

Sessions de 'Rock per mil'
http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film=35626

Barcelona Docs: https://docsbarcelona.com



Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El Departament de Cultura impulsa el doblatge i la subtitulació en català de produccions audiovisuals amb subvencions a les distribuïdores per augmentar l'oferta cinematogràfica en llengua catalana a les sales d'exhibició, a les plataformes digitals i en format físic. L'any 2021 s'han doblat o subtitulat en català, amb el suport de Política Lingüística, més de 2.000 continguts audiovisuals per a sales, plataformes, Blu-ray, DVD i festivals.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?