Si l’encertes, l’endevines torna com cada any als comerços de Barcelona

CNL de Barcelona

Ús professional

Un any més, el CNL de Barcelona posa en marxa la campanya Si l'encertes, l'endevines a tots els districtes de la ciutat. Els eixos comercials participants exhibiran cartells amb il·lustracions que representen frases fetes en català

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona organitza la campanya Si l'encertes, l'endevines per setè any consecutiu. Després de l'èxit de les tres primeres edicions, fetes en col·laboració amb l'Eix Comercial de Sant Andreu, la campanya es fa ara a tots els districtes des del 2019. Joves estudiants de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Llotja han creat 40 il·lustracions diferents que representen frases fetes catalanes.

En total, gairebé 500 cartells amb les il·lustracions s'exposaran a centenars de comerços de proximitat de 12 eixos comercials de la ciutat de l'1 al 30 d'abril. Tothom que ho desitgi podrà participar al concurs per endevinar les frases fetes amagades i guanyar grans premis patrocinats pels eixos col·laboradors. S'hi podrà participar tant de manera presencial, omplint una de les 4.000 butlletes repartides per tots els comerços, o bé a partir d'una butlleta electrònica.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre el teixit comercial, l'escola La Llotja i el CNL de Barcelona. Dinamitza els eixos comercials de la ciutat a través d'una campanya en què la llengua catalana i l'art de la il·lustració en són els eixos vertebradors, i fa partícip el col·lectiu jove d'un projecte lingüístic de ciutat tot donant-los l'oportunitat d'exposar les seves creacions en un aparador insuperable.

Els eixos comercials participants són l'Eix Comercial de Sant Andreu, Barna Centre, l'Associació Amics i Comerciants Plaça Reial, Sant Antoni Comerç, Sants Establiments Units, l'Eix Comercial Sants - les Corts, l'Associació de Comerciants Gran de Gràcia, l'Associació de Comerciants del Portal de la Llibertat, l'Associació de Comerciants i Artesans del Barri del Farró, l'Associació Comerç Via Guinardó, l'Associació de Comerciants del Passeig Valldaura i l'Eix Comercial de Sant Martí. Durant la primera setmana de maig es lliuraran els premis als guanyadors del concurs, patrocinats pels eixos comercials. També s'entregaran els premis a la millor il·lustració segons el jurat expert i a la millor il·lustració segons el públic, patrocinats per BCN Llibres, Artcants i TRESC - Comunitat de Cultura.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?