Muhammad Umair, de l'establiment Supermercat Fruites i Verdures de Mollet del Vallès, us anima a ser comerç aprenent i a parlar-los en català!

CNL del Vallès Oriental

Ús professional

El Consorci per a la Normalització Lingüística impulsa el projecte 'Comerços aprenents' amb l'objectiu de facilitar al màxim l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic del comerç local, sobretot quan es tracta de personal amb poc coneixement de català.

A Mollet, el projecte de comerços aprenents es va estrenar l'any passat i continua ara amb la incorporació de nous comerços aprenents com l’establiment Supermercat Fruites i Verdures, del carrer de Gaietà Vínzia, 47.

Som al final de les 10 sessions i agraïm a Muhammad Umair la seva participació i l’animem a saludar i a dir els productes en català. Alguns ja els hem començat a retolar així: pomes, taronges, plàtans, tomàquets, carxofes...
 

Comerç aprenent

El projecte ha consistit en 10 visites presencials de la tècnica de normalització lingüística de Mollet al llocs de treball de les persones que regenten establiments comercials i que responen a un perfil similar: tenen pocs coneixements de la llengua catalana i poques opcions per fer un curs, a causa del seu horari laboral.

En les visites presencials es treballen les competències lingüístiques de cada treballador durant 10 o 15 minuts. Partint del seu coneixement de català, s'adapten els continguts a les necessitats comunicatives de cada situació. Així, el vocabulari, la fraseologia i les situacions comunicatives responen a les seves necessitats pràctiques. En aquest cas hem treballat les fruites i les verdures, així com els números per dir l’import en català.

Aquest tipus de projecte requereix una gran adaptació del CPNL als horaris, als torns i a la necessitat d'atendre la clientela, perquè el contingut que s'ensenya i es practica s'adapti a les necessitats específiques de cada treballador i així en puguin treure el màxim profit i es puguin generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela que així ho desitgi.

Ha estat interessant anar-hi i comprovar que els clients també ens ajudaven a parlar en català. Així doncs, us animem a continuar parlant-los en català, com us convida Muhammad Umair en aquest vídeo.

Recull de fotos

Comerços aprenents és una de les actuacions previstes en el Pla Ofercat de Mollet del Vallès, que pretén impulsar el català entre els comerciants, impulsar-hi bones pràctiques i fomentar l'atenció oral en català.

Distintiu 

”Soc comerç aprenent. Pots parlar-me en català! Gràcies!”

Vols compartir aquesta notícia?