Alumnes i participants en el Voluntariat per la llengua del Garraf celebren el Dia Mundial de la Poesia

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Activitats complementàries

La lectura en diverses llengües del poema "Si puc", de Gabriel Ferrater, va centrar els dos actes que es van fer a la comarca

Trobada poètica a Sant Pere de Ribes

Per celebrar el Dia Mundial de la Poesia (DMP), i  per segon any consecutiu, el diumenge 20 de març es va fer una trobada poètica a l'Església Vella de Sant Pere de Ribes.

Representants de diverses associacions i col·lectius ribetans, entre ells alumnes dels cursos de català, van llegir poemes de diversos autors. Els alumnes dels cursos van obrir l'acte amb la lectura del poema "Si puc", de Gabriel Ferrater, que la Institució de les Lletres Catalanes ha escollit per celebrar el DMP i també per commemorar el centenari de la mort d'aquest poeta. El poema es va llegir en català, rus, francès i castellà. Després, els altres col·lectius van llegir poemes relacionats amb el seu àmbit d'actuació.

L'acte estava organitzat per Teresa Tort i Quima A​lbalate, divulgadores culturals.

A Cubelles 8 veus per a un poema

El dijous 24 de març, la Sala gran del Centre Social de Cubelles va acollir la celebració del DMP. L'acte es va iniciar amb la presentació de la biografia del poeta Gabriel Ferrater, autor del poema "Si puc". Les persones participants a la tertúlia del Voluntariat per la llengua, que en aquesta ocasió va dedicar el tema a la commemoració del DMP, van conversar sobre els aspectes més destacats del poeta reusenc: els seus orígens familiars, la seva formació autodidacta, la vida professional com a editor, crític literari, traductor i professor universitari, la petjada de la seva obra en la literatura i el final tràgic del gran poeta català. Van posar de relleu la seva personalitat, el reconeixement i el referent literari que ha esdevingut.

Tot seguit les persones que hi van assistir van llegir el poema "Si puc" en 8 llengües: català, aranès, gallec, castellà, italià, francès, rus i esperanto.

La riquesa de la poesia

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada, a Catalunya se celebra una gran festa de la paraula i les lletres. La Institució de les Lletres Catalanes fa la tria d'un autor de qui es llegeix un poema que es tradueix a nombroses llengües, mostrant així la riquesa mundial de la poesia.

Vols compartir aquesta notícia?