Celebració del dia Mundial de la Poesia a Montmeló

CNL del Vallès Oriental

Activitats complementàries

A Montmeló vam celebrar el Dia Mundial de la Poesia recordant el centenari del naixement del gran poeta, crític, traductor i lingüista Gabriel Ferrater a la biblioteca LA Grua.

L'Oficina de Català col·labora, com cada any, amb la biblioteca de Montmeló per celebrar el Dia Mundial de la Poesia. És una trobada en què tothom qui vulgui pot participar a llegir, recitar, cantar algun poema en qualsevol llengua.

Aquest any s'ha escollit un poema de Gabriel Ferrater, Si puc, i s'ha traduït en diverses llengües per tal que les seves paraules s'entenguin en diferents idiomes. És per això que s'ha buscat la participació de diversos usuaris que coneguin altres llengües per recitar el poema i així s'ha aconseguit escoltar en 13 llengües diferents: català, castellà, gallec, portuguès, anglès, francès, wòlof, persa, alemany, àrab, esperanto, ucraïnès i rus.

La segona part de l'acte era per a aquelles persones que volien llegir algun poema que els impactés, els motivés, els portés algun record.

A més, aquest any, a fi de donar-li un to més dolç i poètic, alguns alumnes de l'Escola Municipal de Música han tocat algunes peces amb les guitarres.

Ha estat una estona magnífica, farcida de cultura i emoció.

Vols compartir aquesta notícia?