Alumnes, aprenents i voluntaris participen en la celebració del Dia Mundial de la Poesia a Vilafranca

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Llengua i cultura

El poema "Si puc", de Gabriel Ferrater, escollit per la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar el Dia, es va llegir en 10 llengües diferents

Un any més, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès va organitzar un acte poètic per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. Voluntaris, aprenents i alumnes del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès van participar en l'acte llegint el poema escollit en diverses llengües.

"Si puc" en 10 llengües

La celebració, que es va fer el mateix 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, a la Capella de Sant Joan, va tenir dues parts. A la primera, voluntaris, aprenents i alumnes del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès van llegir el poema "Si puc", de Gabriel Ferrater, que la Institució de les Lletres Catalanes ha escollit per celebrar el Dia i també per commemorar el centenari del seu naixement. El poema es va llegir en català, castellà, àrab, italià, romanès, portuguès, rus i ucraïnès. També hi van participar altres persones del públic llegint en francès i anglès. A continuació, va tenir lloc el recital poètic/conferència "La pàtria de Gabriel Ferrater", a càrrec de l'escriptor Pep Antoni Roig, que va fer una lectura comentada d'alguns versos de l'escriptor reusenc del llibre "Les dones i els dies".

La riquesa de la poesia

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada, a Catalunya se celebra una gran festa de la paraula i les lletres. La Institució de les Lletres Catalanes fa la tria d'un autor de qui es llegeix un poema que es tradueix a nombroses llengües, mostrant així la riquesa mundial de la poesia.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?