La diversitat lingüística, la música i la dansa, protagonistes en el Dia Mundial de la Poesia a Girona

CNL de Girona

Activitats complementàries

Es va llegir el poema "Si puc" de Gabriel Ferrater en diverses llengües

​​​​​​​L'acte de commemoració està organitzat pels Serveis Territorials del Departament de Cultura, per Amics de la UNESCO Girona, i pel Centre de Normalització Lingüística de Girona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, la Fundació Astrid 21 i l'Associació Gironina de Sords.

Ahir va tenir lloc a Girona la commemoració del Dia Mundial de la Poesia. L'Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona es va omplir per escoltar poesia en diverses llengües. Els lectors van llegit Si puc, de Gabriel Ferrater, el poeta escollit per la Institució de les Lletres Catalanes l'any en què es commemora el centenari del seu naixement i el cinquantenari de la seva mort.

L'acte va començar amb unes paraules de benvinguda del director dels Serveis Territorials de Cultura, Josep Calataiud, i de la presidenta d'Amics de la UNESCO de Girona, Dolors Reig. Els alumnes de l'Aula d'Escriptura van iniciar les lectures amb les dels seus propis poemes, enguany inspirats en el de Ferrater. A continuació, voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua i membres de les entitats organitzadores i col·laboradores van llegir el poema Si puc en 15 llengües diferents: català, castellà, gallec, francès, italià, anglès, alemany, ucraïnès, rus, romanès, urdú, xinès, esperanto, llatí i també en llengua de signes catalana.

La poesia es va anar intercalant amb la música de la Companyia Neus Mar: les cançons de Neus Martínez, acompanyada a la guitarra per Emilio Rubio, i la dansa de Montse Canals, que han interpretat cançons de Mireia Vives i Borja Penalba, de Toti Soler, de Càstor López i Glòria Cruz, i de Lluís Llach.

El Dia Mundial de la Poesia se celebra a tot el món el dia 21 de març. L'acte d'ahir ha estat organitzat pels Serveis Territorials del Departament de Cultura, per Amics de la UNESCO de Girona i pel programa Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística de Girona. També hi van participar l'Aula d'Escriptura de l'Ajuntament de Girona i Astrid 21, que commemora el Dia Mundial de la síndrome de Down també el 21 de març, i l'Associació Gironina de Sords.  

Vols compartir aquesta notícia?