L'alumnat dels cursos de català de les Terres de l'Ebre celebra el Dia de la Poesia

CNL de les Terres de l'Ebre

Activitats complementàries

El dia 21 de març de 2022 va celebrar-se el Dia Mundial de la Poesia amb l’organització de diverses activitats a les Terres de l'Ebre.

L'acte central de la jornada va tindre lloc a la seu dels Serveis Territorials de Cultura, a Tortosa. Va consistir en un espectacle de l'actor Jaume Madaula sobre la vida i l'obra de l’escriptor Gabriel Ferrater (Reus, 1922 - Sant Cugat del Vallès, 1972), que enguany celebra el centenari.

Durant la celebració es va comptar amb la intervenció d'alumnes dels cursos de català per a adults i col·laboradors del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), que van llegir el poema de la diada, "Si puc", de Gabriel Ferrater, en diferents llengües: àrab, castellà, francès, portuguès, ucraïnès i urdú. Altres poemes van ser recitats per representants de Dilluns d'Arts al Forn, de la revista 'Solstici' i de l'associació d'afectats per la síndrome de Down.

Paral·lelament, altres alumnes dels cursos de català del Baix Ebre, el Montsià i Tortosa van enregistrar vídeos del poema “Si puc”, que s’emeten durant tota la setmana per les xarxes socials del CNLTE. A banda, d’això, el CNLTE va col·laborar en la difusió de les activitats del Dia Mundial de la Poesia que van tindre lloc ahir a les biblioteques públiques d’Amposta, Gandesa i Tortosa organitzades pel Departament de Cultura de la Generalitat i les biblioteques esmentades.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?