L'Oficina de Català de Blanes participa en la 58a edició dels premis Recvll

CNL de Girona

Activitats complementàries

Alumnes dels cursos de català posen veu a les obres guanyadores de l'edició d'enguany

El diumenge 13 de març, a les 12 h del migdia, alumnes de català de diferents nivells van llegir fragments de les obres guanyadores

El Teatre de Blanes va tornar a ser l'escenari del lliurament dels Premis Recvll, després que l'any passat es fes el llirament en petit comitè i a l'aire lliure al santuari del Vilar de Blanes. El segon diumenge de març, com és tradició, es va donar a conèixer el veredicte del jurat dels premis Recvll. Aquest certamen literari, promugut a Blanes, és un referent a tot Catalunya. Iniciat l'any 1964 en la dictadura franquista, ha sobreviscut ininterrompudament fins avui i ha servit per descobrir nous valors de la literatura catalana que s'han consolidat amb el temps. Per citar-ne només uns quants: Montserrat Roig, Carme Riera, Jaume Cabré, Sílvia Soler, Ramon Madaula, Vicenç Villatoro i M. Mercè Roca, que és la presidenta de l'edició d'enguany.

L'Oficina de Català de Blanes ha participat enguany en aquest acte lúdic i cultural posant veu a fragments de les obres guanyadores de les diferents categories: poesia, periodisme, narrativa i retrat literari. El premi de teatre ha quedat desert.

Els escriptors guanyadors d'enguany han estat: Jaume Aubanell Cama (premi de narració joaquim Ruyra, Joan Graell Piqué (premi poesia Benet Ribas), Ferran Garcia-Oliver (premi retrat literari Cornèlia-Abril) i Ruth vilar Jarabo (premi periodisme Salv.ador Reynaldos).

Ha estat un honor per l'Oficina de Català de poder participar en el lliurament d'uns premis literaris tan prestigiosos i tot un estímul per als alumnes de l'Oficina de Català.

Vols compartir aquesta notícia?