A Molins de Rei es proposa un curs per facilitar l'atenció en català als comerços de la vila

CNL Ca n'Ametller

Cursos de català, Ús professional

La col·laboració entre Molins Comerç (Botmol) i el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Local de Català d'aquesta població, ha fet possible engegar la iniciativa

Fa més de vint anys que es va iniciar la col·laboració entre aquesta associació d'establiments comercials i el Servei Local de Català (SLC) de Molins de Rei: primer va ser amb l'elaboració de les primeres cartes als Reis i, després, per vetllar per la qualitat de les seves comunicacions escrites amb assessorament lingüístic i formació per a les persones associades. Les circumstàncies van canviant amb el temps i ara s'ha detectat la necessitat de formació en l'aprenentatge oral del català entre persones que treballen fent atenció al públic.

El curs previst tindrà una durada de 45 hores i es farà en horari de migdia (els dilluns i dimecres, de 14.30 a 16.30 h), precisament perquè les persones que hi estiguin interessades puguin conciliar la formació amb el seu horari laboral. Començarà el 4 d'abril i acabarà el 22 de juny.

Aquesta és una primera iniciativa en la línia que el Servei Local de Català s'ha marcat per donar suport a les entitats comercials de la vila que vulguin millorar l'ús del català entre els seus associats i associades. L'any 2019, la Generalitat de Catalunya va fer un estudi sobre la presència del català en el sector comercial de Molins de Rei i va detectar àmbits, com l'atenció oral a la clientela, que podien millorar. Per això, el SLC mirarà de donar resposta a totes aquelles demandes que li arribin provinents d'aquest sector.

Les persones que estiguin interessades a fer aquest curs poden posar-se en contacte amb el Servei Local de Català (tel. 677 258 352; slcmolins(ELIMINAR)@cpnl.cat) o amb Molins Comerç (info(ELIMINAR)@botmol.cat) abans del 29 de març. Així mateix, poden proposar altres formacions que creguin adients a les seves necessitats.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?