Taller de danses tradicionals catalanes a càrrec de l'Esbart Folklòric d'Horta

CNL de Barcelona

Voluntariat per la llengua

Dimecres, dia 9 de març, a les 11 h del matí, va tenir lloc un taller de danses tradicionals catalanes adreçat a voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua, organitzat per la Delegació d'Horta – Guinardó del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona amb la col·laboració de l'Esbart Folklòric d'Horta, als Lluïsos d'Horta.

.

L'activitat, conduïda per Mercè Saló, presidenta de l'Esbart Folklòric d'Horta, va començar amb un breu apunt de la història de la dansa. A continuació, La Mercè va explicar què és un esbart, recalcant que va més enllà de la sardana, i va posar exemples de diferents tipus de balls, com ara el balls de plaça, els balls d'escenari, els balls de bastons, danses temàtiques... i el significat de cadascun. També va comentar que de vegades van acompanyats d'instruments que toquen els mateixos dansaires, com ara les castanyoles o la pandereta. També va parlar de la importància dels somriure per tal de transmetre per transmetre emocions.

A més, la Mercè va portar una mostra del diferent vestuari: reds, mitenes, faixes, espardenyes... i en va explicar curiositats tot comentant els diferents vestits de cada ball i classe social.

Per acabar, membres de l'Esbart van ensenyar alguns passos d'un ball a voluntaris i aprenents i tots plegats van fer una demostració pràctica d'una dansa.

Tothom s'ho va passar d'allò més bé, al mateix temps que van aprendre una part essencial del folklore i la cultura del nostre país. Fins i tot una voluntària i una aprenenta es va animar a inscriure's i començar a formar part de l'Esbart Folklòric d'Horta! I és que quan parles fas màgia i quan balles també!!

Vols compartir aquesta notícia?