Els alumnes de l'Elemental 2 de l'Oficina de Català d'Esparreguera redescobreixen la història de la vila a l'Arxiu Municipal

CNL Ca n'Ametller

Activitats complementàries

La visita ha estat un viatge en el temps a partir de documents, mobles i plànols

Aquest dijous al vespre els alumnes de l'Elemental 2 han fet una visita ben sorprenent. Han pogut veure que en el mateix edifici on hi ha la seu de l'Oficina de Català i l'aula on es fan les classes també hi ha l'Arxiu Municipal d'Esparreguera.

L'arxivera municipal, Rosa M. Codina, ha relatat i il·lustrat amb moltes fotografies antigues la història de la vila i el seu desenvolupament a partir de les diferents etapes de creixement demogràfic que ha patit al llarg dels anys.

Els alumnes han pogut fer moltes preguntes sobre curiositats que desconeixien del seu entorn més immediat i sobre fets històrics importants esdevinguts a Esparreguera.

El que més ha agradat a tothom ha estat poder veure imatges de la història recent de la vila: l'aspecte d'alguns carrers i places principals, l'estació del tren a l'antic balneari de La Puda, la Colònia Sedó...

D'altra banda, també han rebut informació sobre l'arxiu administratiu, que com a ciutadans tenen a l'abast per a consultar qüestions més pràctiques de l'actualitat.

En definitiva, una descoberta curiosa per a molts alumnes, que ara coneixen aquest servei municipal.

Vols compartir aquesta notícia?