Llegint el 8M

CNL de Sabadell

Activitats complementàries

El CNL de Sabadell va ser l'encarregat de fer la selecció dels textos per a les lectures.

El Casal Pere Quart va acollir un dels actes centrals de la jornada del 8 de març.

Durant tot el dia, desenes de persones, entre les quals alumnes dels cursos de català i participants en el programa del Voluntariat per la llengua, van llegir-hi textos de narrativa i poesia escrits per dones, amb especial rellevància per a les autores sabadellenques, algunes de les quals no van deixar passar l'oportunitat de prendre-hi part.

La lectura es va celebrar a la mateixa sala on hi ha exposats els cartells de commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Més de cent persones, autores locals, autoritats i tothom qui va voler participar-hi, van fer possible la jornada de lectures. Cadascú podia decidir entre portar el seu propi text en la llengua que volgués o escollir un dels 150 textos en català disponibles seleccionats pel CNL de Sabadell, en col·laboració de la xarxa local de biblioteques.

Enguany la commemoració del Dia Internacional de les Dones girava a l'entorn el lema "Dones i Interculturalitat", amb l'objectiu de reivindicar les múltiples discriminacions que pateixen algunes dones, pel fet de ser dones i alhora pel seu origen o procés migratori.

Aquest acte estava organitzat en col·laboració amb la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament i la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell.

La jornada es va cloure amb la lectura d'un manifest.

Vols compartir aquesta notícia?