Voluntariat i alumnat del CNL Eramprunyà fan una visita guiada al Parc Arqueològic Mines de Gavà

CNL Eramprunyà

Activitats complementàries

El grup, de 47 persones, va gaudir d'una visita comentada a aquest jaciment neolític gavanenc

Dijous 3 de març, 47 persones, entre alumnes de cursos de català dels serveis de Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans, i voluntaris i aprenents del programa del Voluntariat per la llengua dels quatre municipis que formen el Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà, van gaudir d'una visita comentada al Parc Arqueològic Mines de Gavà.


El  recorregut es va iniciar amb un audiovisual sobre la variscita i la singularitat de les mines de Gavà. La variscita és un mineral relativament rar. Al neolític la feien servir per fer collarets i polseres. El jaciment de les mines de Gavà és un exemple d'aprofitament d'aquest mineral en temps prehistòrics.


Tot seguit, els assistents van conèixer aspectes de l'època neolítica: les eines i els estris que feien servir, les relacions socials, les creences i la cultura dels seus habitants. 


A continuació, es va fer la visita a una part d'una mina subterrània. Aquest jaciment fou descobert en la dècada dels anys setanta i és obert al públic des de l'any 1993. Les mines prehistòriques de Gavà són el conjunt miner amb galeries més antic d'Europa.


El Parc Arqueològic Mines de Gavà ocupa més de 4.000 metres quadrats. L'edifici evoca un cobert de qualsevol excavació arqueològica del món i està presidit per una gran coberta que protegeix tant el Parc com l'excavació. L'estructura respecta les mines subterrànies actuals i hi permet futures excavacions. L'àrea museogràfica es troba just a sobre de les mines prehistòriques subterrànies.


La visita comentada va anar a càrrec de la dinamitzadora del Voluntariat per la llengua del CNL Eramprunyà.


Agraïm a la Mònica i la Núria, del servei de Recepció del Museu de Gavà, les facilitats per dur a terme aquesta activitat.

Vols compartir aquesta notícia?