‘Comerços aprenents’, la nova proposta del CPNL per facilitar l’aprenentatge del català, es posa en marxa a Badalona

CNL de Badalona i Sant Adrià

Ús professional, Ús professional

El Consorci per a la Normalització Lingüística impulsa el projecte 'Comerços aprenents' amb l'objectiu de facilitar al màxim l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic del comerç local, sobretot quan es tracta de personal amb poc coneixement de català.
 

El projecte consisteix en 10 visites presencials dels tècnics de normalització lingüística als llocs de treball de les persones que regenten establiments comercials i que tenen poques opcions per fer un curs, a causa del seu horari laboral.

A Badalona, el dijous 28 d’abril s’ha fet una sessió de presentació del projecte en una reunió amb la directora de Formació de Condis, Mónica Giménez. Durant aquest mes de maig i fins al 7 de juliol es durà a terme una prova pilot del projecte 'Comerços aprenents' en un supermercat de la franquícia Condis Express situat al barri de la Salut de Badalona. Durant 15 minuts es treballaran les competències lingüístiques dels treballadors alhora que s'adaptaran els continguts a les seves necessitats comunicatives. 

'Comerços aprenents' es crea en el marc dels diferents programes del Consorci per a la Normalització Lingüística per fomentar l'ús de la llengua catalana i és resultat de l'anàlisi dels estudis Ofercat, que demostren que els indicadors més baixos d'ús de la llengua catalana són els dels establiments comercials regentats per personal d'origen estranger.

Vols compartir aquesta notícia?